Samen vrijen is voor velen van ons een belangrijk onderdeel van ons seksleven. Verschillende lichamelijke en psychische oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je minder zin hebt en/of dat het vrijen moeizamer gaat.

Heb je een probleem of een vraag op seksueel gebied, dan kun je daarmee bij mij terecht voor behandeling op maat. Je bent alleen of met je partner welkom. Mannen en vrouwen vanaf 16 jaar en ouder.

Om meer inzicht te krijgen in jouw probleem of vraag, kunt je mijn online test doen. Deze test is optioneel, mijn behandeling sluit aan bij de in te test naar voren komende thema’s zoals aandacht, initiatief en emoties. De test kun je zelf alvast voorafgaand aan het intakegesprek doen, of we kunnen het samen tijdens de intake doen. Tijdens de intake bespreken we samen jouw klachten in samenhang met de uitkomst van deze online test.

Sensorimotore therapie bij seksuele problemen
Sensorimotor Psychotherapy ® (SP) is een behandelvorm waarbij aandacht voor voelen en denken even belangrijk zijn.  Het is een lichaamsgerichte gesprekstherapie. Je kunt alleen in behandeling komen, of samen met je partner… Lees meer >

Invloed van medicijnen
Sommige medicijnen hebben invloed op de seksualiteit. Het is soms moeilijk vast te stellen of de seksuele problemen veroorzaakt worden door het medicijn, je ziekte of je reactie op de ziekte… Lees meer >

Sekstherapie
Deze therapie is gericht op het verbeteren van het sensitieve, sensuele en erotische contact met jezelf (zelf-gerichtheid) en met je partner (ander-gerichtheid), soms is sprake van herstellen van eerder … Lees meer >

Vragen of klachten waarmee u
zichtot mij kunt wenden:

 • geen zin (meer) hebben in seks
 • verschil in seksuele verlangens
 • moeite met opwinding
 • geen erectie of wegvallen van erectie
 • niet of te snel klaarkomen
 • pijn bij gemeenschap
 • twijfel over jouw seksuele voorkeur

 

 • negatieve ervaringen met seks
 • seksuele klachten bij medische aandoeningen
 • seksuele klachten bij depressie of angst
 • seksuele problemen bij medicatiegebruik
 • zwangerschap, anticonceptie, kinderwens en seks
 • menopauze en droogheid van de vagina
 • anders, of een combinatie van klachten

De online test

Vrijen, het hebben van seks, kun je beschrijven aan de hand van de zogenaamde seksuele responscyclus. Deze beschrijft de lichamelijke en psychische aspecten Het maken van jouw persoonlijke seksuele responscyclus geeft je veel inzicht in jouw seksleven samen met je partner. Doe hier online de test en ontdek jou en je partners seksuele responscyclus. De test duurt ca. 10 minuten.

 

Deze test, bestaande uit zeven vragen, geeft je meer inzicht in wat jij ervaart en belangrijk vindt tijdens seks en wat je partner vindt. Je partner kan een man zijn, of een vrouw, je kan de test ook invullen voor verschillende partners.

Als je alle zeven vragen hebt beantwoord verschijnen 2 curves, één voor jou en één voor je partner, samen in 1 grafiek. Jullie interactie wordt ook in een curve weergegeven. Er ontstaat een visuele weergave van jullie overeenkomsten en verschillen. Je wordt aan het denken gezet op een andere manier en dat is precies de bedoeling.

Jouw unieke curve en de erbij behorende antwoorden kun je, als je wil, als pdf formaat opslaan of uitprinten en is alleen voor jou zichtbaar.

Waarschijnlijk roept het ontstane plaatje vragen op. We kunnen jouw vragen bespreken tijdens een intakegesprek of je kunt je vragen op de mail aan mij stellen.

Het doen van de test is niet verplicht of nodig voor een intakegesprek.

Start de test

Klachten en klachtencommissie
Als seksuoloog ben ik gehouden aan de gedragscode van de NVVS. Indien een seksuoloog zich niet aan de gedragscode houdt, kan een klacht hierover worden ingediend bij de Klachten Commissie.

Doe de test en je kunt kosteloos een intakegesprek afspreken

Quick Navigation