Seksuologie en wetenschap

Veranderingen
Bij een plezierig seksleven komt veel kijken. Uw lichaam, zintuigen die meewerken, een bij u passende relatie en een positieve kijk op seksualiteit en uzelf. Deze voorwaarden lijken soms vanzelfsprekend aanwezig.
Op een ander moment wordt u geconfronteerd met veranderingen. Lichamelijke veranderingen door ouder worden, door ziektes of het gebruik van medicijnen van u of uw partner. Veranderingen op geestelijk gebied door gewenste en ongewenste ervaringen in uw leven. Daarnaast veranderen relaties en omstandigheden, u krijgt kinderen of juist niet. Wat u meemaakt beïnvloedt uw vitaliteit, geestelijk en lichamelijk. Dat kan veel van uw aanpassingsvermogen vragen.

Aanpassingen

Een plezierig seksleven heeft veel facetten, uw seksualiteit kan meegroeien met veranderingen in uw leven. Soms lukt het aanpassen niet. De behoefte aan intimiteit of juist aan opwinding ontbreekt. U bent de betekenis, de gevoelens of lichamelijke reacties die u wilt kwijt. Seksualiteit is niet meer plezierig en ontspannen. De oplossing is meestal niet zo ingewikkeld. En soms komt u er zelf niet meer uit. Dan is hulp welkom.